tisdag 27 november 2012

Mötet i mörkret


Den här boken handlade om en kille och hans familj. Killen heter Christian och han levde vanligt, gick i skolan. En dag fick den höra på nyheterna att en bombflygplan hade störtat. Polisen letade alla hus för dem misstänkte att en av de 5 engelsmännen hade klarat sig och gömmer sig någonstans. Christian gick varje morgon ner till vedboden (källaren) för att hämta kol. En dag gick han ner till källaren för att hämta kol och dörren var olåst när han kom ! Det var engelsk flygaren som la handen på han mun. Dem blev vänner och han lovade att inte säga till någon att engelskflygaren Michael var gömd där. Polisen sökte igenom alla hus hela tiden. Pappan fick reda på det och ville hjälpa Michael komma hem igen. Polisen sökte igenom huset och lyckades inte hitta Michael. Michael skulle åka hem med tåg men kunde inte de fick syn på polisen. Han fick hjälp av Christians pappas kompis att komma hem med hjälp av hans båt.

Den här boken utspelade sig i Danmark under andra världskriget 1939-1945.

Huvudpersonerna var Christian  och Michael. Christian var normal människa som gick i skolan, han var 16 år gammal. Michael var en engelsk soldat, han var 20 år gammal, hade mustach, ung soldat.

Den här boken var bra för att man får en uppfattning om hur man ska göra om man träffar en soldat och inte säger det till polisen. Och hur man ska göra om man vill inte säga det till polisen.
Jag rekommenderar boken till dem som vill veta  hur dem ska göra om dem vill hålla kvar en soldat hos sig fast man inte får .Beno Gvozdar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.