torsdag 29 november 2012

Anne Franks dagbok

Boken handlar om andra världskriget där 2 familjer gömmer sig i ett gårdshus. Boken är en dokumentärt skriven bok för det är en verklig historia. 

Anne berättar om hur dom har det på gömstället, hur hon mår och hur hennes relation är till personerna i boken. Hon ville att man skulle få reda på hur dom hade det och hur hennes liv var. Anne är 13 år hon var stark som klarade av att bo instängd i ungefär i två år, hon vågar prata om känslor till andra som hon inte känt innan. Fru Dussel är en gnällig kvinna och är väldigt gnällig och envis utav sig. Mamman och pappan förstår inte hur det är för Anne har det som liten. Peter är en kille som Anne gillar men är 17 år, men han vågar inte öppna sig och visa sina känslor. 

Boken är första person skriven av Anne Frank, eftersom att det är ju hon som skrivit dagboken. Hon har skrivit boken själv så hon vet ju allt som hänt. Det är hon som skrivit den, så man känner känslan om hur en flicka haft det. Jag själv tycker att boken är riktigt bra och att man får reda på hur hon hade. Det är bra att dom kunde leva där i ungefär 2 år och klara det.


Sol Angelicka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.