måndag 10 december 2012

Drömmen om Palestina!


Boken heter “drömmen om Palestina” författaren heter Randa Ghazy. 
Den utspelar sig i dåtid.


Bokens sort är action, kärlek. Den var lättläst. 
Författaren heter Randa Ghazy och är 15 år gammal.Boken har väckt internationell uppmärksamhet.


Huvudpersonen heter Ibrahim runt 20 år gillar att gå ut med kompisar. Han är känslig.Han hade inget yrke men till slut fick han jobb.Han hade ingen familj, hans föräldrar är döda.Han bor i en by. Han var en person som vill ha en ny familj. Han ville inte förlora en person till.

Den utspelade sig i Palestina, det var sommar varmt hela tiden och torrt. Boken handlar om en person som heter Ibrahim. Hans mamma dog av en sjukdom och hans pappa dog av israeliska soldater. Ibrahim träffar personer i sin ålder som har haft det lika tufft. De blev tillsammans.2 syskon och 1 från gaza. Varje dag dör personer av israeliska soldater. Ibrahim och hans vänner tar det lungt och hjälper dem döda.Ingen i omvärlden ville stoppa detta. Ibrahim och hans vänner bodde i en by långt bort. Det hela slutar ganska sorgligt att de blir occuperade av israeliska soldater.

Det fanns en citat jag gillade den lät så här “ ingen fred utan rättvisa”det jag tyckte var som mest spännande var när de blev occuperade av israeliska soldater.det var en jättebra bok och den var den bästa jag har läst faktiskt.Den var händelserik. Boken passar till folk som gillar spänning och sorglighet.


av: Fahmi Hassan 9c

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.