onsdag 5 december 2012

SHOAH- De överlevande berättar

Boken handlar om de överlevande från andra världskriget, judar, polacker,bönder, alla som på något sätt har varit med i denna händelse. Bokens genre är inom krig och historia. Boken är inte riktigt som en berättelse eftersom det mer är en intervju med alla som överlevde från andra världskriget. Det är inte den typiska berättelsen som skrivs i dom flesta böckerna.

I boken står det om hur judarna fördes till koncentrationslägren och hur dom såg på allt som hände, hur dom tvingades arbeta eller se sin familj dö. Även alla andra som överlevde har en betydelse i boken. Författaren ville ta reda på hur det verkligen var under andra världskriget och det gjorde han genom att intervjua alla som överlevde.

Boken är skriven på ett väldigt speciellt sätt, författaren ställer frågor till var och en som överlevde och dom svarade på vad hans fråga. Det är inte som en bok utan mer som en intervju i en bok. Språket är väldigt grundläggande i boken, inte svårt att förstå alls.

Boken har ett väldigt bra syfte med att ta reda på sanningen med förintelsen. Men det kan bli långtråkig att läsa eftersom det blir samma historia flera gånger av en annan person. Dock är boken väldigt lång så det blir lite jobbigt att läsa det. Det handlar även om en massa personer så det är svårt att hänga med i boken. Men annars rekommenderar jag boken till alla som är intresserade av krig och historia. Det finns massa fina delar av boken, när överlevande berättar om att dom aldrig förlorat hoppet eller hur dom har kämpat sig igenom hela kriget. Fanns även hemska stunder i boken när dom beskriver hur allt är i koncentrationslägren. En väldigt fin bok med väldigt bra syfte.


Emily H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.