måndag 10 december 2012

Fronten närmar sig av Bulat Okudzjava.

Boken heter "Fronten närmar sig" den är skriven av Bulat Okudzjava. Boken utspelar sig under andra världskriget. Bokens genre är spänning och äventyr. Boken var inte svår att förstå men namnen var svåra.

Författaren Bulat Okudzjava föddes 9 maj år 1924 i Moskva och dog år 1997. Han är egentligen en visdiktare som är mest känd i Sovjetunionen. Han brukade skriva romaner för vuxna. Han var lärare och litteratur. Han skrev poesi. Han ställde också upp för röda armen under andra världskriget.

Bokens huvudperson heter Genka Polunin, Genka är 10 år inte så lång. Genka är en snäll kille som är besatt av att skriva dikter. Genka är från Sovjetunionen och bor i Janvarsk, Janvarsk är en stad. Gjenkas bästa vän bor nära honom, Han heter Zjenka Notjkin som också är 10 år. Zjenka är en rödhårig kille som kommer ifrån Sovjetunionen men han bor i Moskva, han brukar komma till Janvarsk och hälsa på sin morbror, han blev också fast i kriget. Zjenka gillar kriget han tycker att det är spännande.
Det står inte så mycket i boken om hur dem ser ut eller hur dom är men jag tror att Genka är lite ljussvarthårig, bruna ögon och inte så lång. Zjenka är rödhårig, jag tror att han har lite fräknar på ansiktet ögon som har honung färg och en normal kropp för en 10 åring.

Boken utspelar sig i Sovjetunionen, i en liten stad som heter Janvarsk. Det var i slutet av sommaren och början av hösten då jag läste boken. I Janvarsk var det inte så mycket skog det var lite träd, buskar och en liten sjö. Men det var mest lägenheter stora hus långa breda gator. Men det brukade var mycket ljud i gatorna pga kriget annars var det mycket barn i gatorna.

Boken handlar om två killar som heter Genka och Zjenka och dem är 10 år gamla. Deras dröm är att gå till fronten och kriga. Genkas pappa är en soldat vid gränsbevakningen, han är major. En dag får Genkas mamma ett brev där det står att Genkas pappa är svårt skadad, så Genka blir tvungen att bo hos Zjenkas morbror som är tandläkare. Men dag bestämmer dem sig för att rymma till fronten, när dem packat allt beger dem sig iväg, dem tar ett tåg där det finns många soldater i. Dem var framme vid en station och då hördes det bomber Zjenka och Genka sprang till ett tåg och tog det. I det tåget var det bara flyktingar, tåget stannade och alla gick av och då frågade Zjenka en man vart dem var, mannen sa att dem var i Janvarsk. Dem som är inblandade i boken är Zjenka och Genka. Problemet var att dem upptäckte att dem hade åkt runt hela Janvarsk. Problemet löstes genom att dem inte åkte till fronten istället gick dem tillbaka till Zjenkas morbrors hus. Det var inga kärlekspar i boken istället handlade den om två bästa vänner.

Mohamed 9b

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.