måndag 10 december 2012

Öppet hav!

Boken är fortsättningen av en ö i havet, näckrosdammen och havets djup. Den handlar fortfarande om Steffi och Nelli Steiner som bor kvar i Sverige även om kriget är slut, deras mamma är död och deras pappa är spårlöst försvunnen. Steffi träffar Sven som hon var kär i för tre år sedan, men nu så visar det sig att han som ville bli en författare ska bli en läkare precis som henne.
Steffi får ett val där hon måste välja mellan att åka till släktingarna i Amerika eller stanna i Sverige där hon vet att hon känner någon. Efter att hon hör att före detta koncentrationslägerfångar har kommit till Göteborg och vårdas i Uddevalla så åker hon dit med hennes judiska vän Judith.
Där i sjukhuset så träffar Steffi en man som känner hennes pappa, och Judith träffar hennes syster Edith som var den ända i familjen som överlevde kriget. Mannen som känner Steffis pappa tror också att hennes pappa antagligen är död. Nelli som är kvar i ön vill stanna kvar med tant Alma och farbror Sigurd men hon är ju inte deras riktiga dotter. När hon hör att Sigurd och Alma pratar om att hon får stanna eller inte så gör hon allt hon kan för att de ska låta henne stanna kvar i ön. Steffi och Sven hade en kort kärleksförhållande innan Steffi avslutade det. Då kom ett telegram ifrån Wien från Steffi och Nellis pappa, så får de veta att han lever och mår bra. Nelli som fick veta att hon får stanna kvar hos Alma väljer att åka med Steffi till deras pappa.

Vad jag tyckte om boken.
Jag tyckte att boken var självklart den bästa i hela serien, men jag tyckte att författaren borde ha skrivit hur det var att träffa deras pappa för Steffi och Nelli.
Man såg det ju på tv serien, den bästa stunden i boken är när Steffi får reda på att hennes pappa lever eftersom att man känner sig också glad även om det inte är en verklig historia.


Det finns igen dålig stund i boken för mig.
Jag ger denna bok 10/10.


av: Sara Al Shikh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.